KWS
   
 

KWS SAAT AG ja Bayer CropScience kehittävät yhdessä sokerijuurikaslajiketta, joka sietää rikkakasvien torjunta-ainetta

Innovatiivinen jalostus tarjoaa uusia mahdollisuuksia sokerijuurikkaan viljelijöille

KWS SAAT AG ja Bayer CropScience AG ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka tavoitteena on yhdessä kehittää ja markkinoida uutta innovatiivista rikkaruohotorjuntaa sokerijuurikasviljelyksessä maailman laajuisesti. Kyseinen teknologia perustuu niiden sokerijuurikaslajikkeiden jalostukseen, jotka sietävät rikkakasvien torjunta-ainetta.  Torjunta-aineet kuuluvat ALS-estoaineryhmään jotka tehoavat laajasti rikkakasveihin. Tämä tulee antamaan viljelijöille uuden mahdollisuuden yksinkertaistaa sokerijuurikkaan viljelyä, samalla kun viljely muuttuu ympäristöystävällisemmäksi ja jättää enemmän aikaa ja joustoa tehdä rikkakasvitorjuntaa. Uusi järjestelmä tulee viljelijöiden käyttöön muutaman vuoden sisällä.

Yhteinen tutkimus aloitettiin jo vuonna 2001. Uusilla sokerijuurikkailla on luonnostaan esiintyvä muutos yhdessä entsyymissä, joka on osa elintärkeiden aminohappojen biosynteesiä. Kehityksen aikana valittiin jatkojalustukseen kyseisen ominaisuuden omaavia sokerijuurikkaita. Tämä on johtanut siihen, että uudet lajikkeet eivät ole geenimanipuloituja.

”KWS on käyttänyt uusimpia metodeja jalostaessaan uusia korkeatuottoisia lajikkeita kestävään maataloustuotantoon yli 150 vuoden ajan. Näillä uusilla sokerijuurikkaan lajikkeilla saa viimeisten vuosikymmenien menestys jatkoa. Aloitimme työnteon tämän innovatiivisen järjestelmän kanssa 11 vuotta sitten ja se tulee vihdoin viljelijöiden käyttöön muutaman vuoden sisällä. Uusi teknologia tulee parantamaan sokerijuurikkaan kilpailukykyä huomattavasti ja antaa asiakkaillemme mahdollisuuden viljellä sokerijuurikasta paremmalla menestyksellä jatkossa”, kertoo tohtori Peter Hoffmann, KWS:n sokerijuurikasdivisioonan johtaja.

”Bayer CropScience on jo yli 40 vuoden ajan osallistunut luotettavaan sokerijuurikkaiden rikkakasvitorjuntaan tarjoamalla säännöllisesti paranneltuja BetanalTM-tuotteitaan. Uusia perustavanlaatuisia tehoaineita ei ole kuitenkaan tullut sokerijuurikkaiden rikkakasvitorjuntaan moneen vuoteen, toisin kuin vehnän ja maissin osalta. Uudella järjestelmällä on mahdollista käyttää uusia tehoaineita myös sokerijuurikkaille ja torjua tärkeitä rikkaruohoja pienillä torjunta-aineannoksilla ja harvemmilla torjuntakerroilla tulevaisuudessa”, sanoo Christophe Dumont, joka vastaa yrityksen liiketoimintastrategiasta soijan, maissin, puuvillan, sokeriruo’on, sokerijuurikkaiden ja rikkakasvien torjunta-aineiden osalta.

KWS:stä

KWS on maailman johtavia yrityksiä kasvijalostuksessa. KWS:llä on toimintaa noin 70 maassa ympäri maailmaa. Tytäryhtiöitä ja yhteistyökumppaneita on 60. Tuotesalkku sisältää laajan valikoiman sokerijuurikkaan, maissin, viljojen, öljykasvien ja perunan lajikkeita. KWS:llä on ollut itsenäinen ja kestävä toiminta yli 150 vuoden ajan. Tuloskauden 2010/2011 liikevaihto oli 855 miljoonaa euroa, josta noin 75 % syntyi Saksan ulkopuolella. Tällä hetkellä KWS:llä on noin 3800 työntekijää ympäri maailmaa. KWS investoi joka vuosi noin 15 % liikevaihdoistaan tutkimukseen ja kehitykseen. KWS käyttää nykyaikaisia menetelmiä jalostustyössään parantaakseen sadontuottoa ja edelleen parantamaan vastustuskykyä tuholaisia, sairauksia ja abioottista stressiä vastaan. Enemmän tietoa löytyy www.kws.com.

Bayer CropScience:sta

Bayer on maailmanlaajuinen yritys, jolla on ydinosaamista terveydenhuollon, ravitsemuksen ja korkeateknologisten materiaalien saralla.  Bayer CropScience on maailman johtavia Crop-Science- yrityksiä. Sen toimialaan kuuluvat kasvinsuojelu, tuholaisten torjunta maatalouden ulkopuolella, kylvösiemenet sekä kasvibiotekniikka. Bayer CropScience on osa Bayer AG-konsernia , jonka liikevaihto on 7,255 miljardia euroa vuonna 2011. Yritys tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja asiakaspalvelua ajanmukaiselle, kestävälle maataloudelle ja sovelluksia maatalouden ulkopuolelle. Bayer CropScience työllistää noin 21 000 henkilöä ympäri maailmaa ja on edustettuna yli 120 maassa. Enemmän tietoa yrityksestä löytyy  www.presse.bayercropscience.com


 
KWS