KWS
   
 

KWS SAAT AG och Bayer CropScience utvecklar gemensamt herbicid-toleranta sockerbetor

Einbeck, 2012

Innovativt förädlingsgrepp skapar nya möjligheter för sockerbetsodlare

KWS SAAT AG och Bayer CropScience AG har skrivit på ett kontrakt om gemensam utveckling och marknadsföring av ett innovativt system för ogräskontroll i sockerbetor för den globala marknaden. Teknologin baseras på förädling av sockerbetssorter, som är toleranta mot herbicider inom den ALS-inhiberande gruppen med brett verksamhetsspektrum för ogräskontroll. Detta kommer att ge lantbrukare en ny möjlighet att göra sockerbetsodlingen enklare, miljövänligare och mer flexibel i behandlingstidpunkt. Systemet kommer att finnas tillgängligt för lantbrukare om några år.

Gemensam forskning för att utveckla systemet började redan 2001. De nya sockerbetsplantorna har en naturligt förekommande förändring i ett enzym som är involverat i biosyntesen av essentiella aminosyror. Under utvecklingen valdes specifika betor med denna spontana förändring ut för vidare förädling. Därigenom är dessa sorter inte gentekniskt förändrade.

”KWS har använt de mest moderna metoder för att förädla fram högavkastande sorter för ett hållbart lantbruk i mer än 150 år. Med utvecklingen av dessa nya sockerbetssorter fortsätter vi vår framgång från de senaste årtiondena. Vi påbörjade arbetet med detta innovativa system för 11 år sedan och det kommer äntligen att vara tillgängligt för lantbrukare om några år. Den nya teknologin kommer att avsevärt förbättra sockerbetans konkurrenskraft och göra det möjligt för våra kunder att odla sockerbetor med större framgång i framtiden”, förklarar Dr. Peter Hofmann, chef för Sockerbetsdivisionen på KWS.

”Sedan mer än 40 år bidrar Bayer CropScience med sina regelbundet förbättrade BetanalTM- produkter till en pålitlig ogräsbekämpning i sockerbetor. Men det har inte kommit några grundläggande nya aktiva substanser för ogräsbekämpning i sockerbetor på många år, till skillnad från grödor som vete eller majs. Med det nya systemet kommer det att bli möjligt att använda nya aktiva substanser även till sockerbetor och att kontrollera viktiga ogräs med låga doser och få bekämpningstillfällen i framtiden” säger Christophe Dumont, ansvarig för företagets affärsstrategi inom soja, majs, bomull, sockerrör, sockerbetor och herbicidportföljen.

Om KWS

KWS är ett av världens ledande företag inom växtförädling med aktiviteter i c:a 70 länder runt om i världen, och med 60 dotterbolag och samarbetspartners. Produktportföljen innehåller ett brett sortsortiment av sockerbetor, majs, spannmål, oljeväxter och potatis. KWS har i mer än 150 haft en oberoende och hållbar verksamhet. Omsättningen för året 2010/2011 uppgick till 855 miljoner Euro, varav c:a 75% genererades utanför Tyskland. För tillfället arbetar c:a 3 800 anställda för KWS runt om i världen. KWS återinvesterar årligen omkring 15 % av omsättningen i forskning och utveckling. KWS använder moderna metoder i förädlingsarbetet för att öka avkastningen och ytterligare förbättra resistensen mot skadegörare, sjukdomar och abiotisk stress. Mer information på www.kws.com

Om Bayer CropScience

Bayer är ett globalt företag med kärnkompetens inom hälsovård, näring och högteknologiska material. Bayer CropScience, som är en delkoncern av Bayer AG med en omsättning av 7 255 Miljarder Euro under året 2011, är ett av världens ledande, innovativa Crop-Science företag med verksamhetsområden inom växtskydd, bekämpning av skadegörare utanför lantbruk, utsäde och växtbioteknik. Företaget erbjuder ett brett sortiment av produkter och en extensiv kundservice för det moderna, hållbara lantbruket och för applikationer utanför lantbruket. Bayer CropScience sysselsätter c:a 21 000 medarbetare runt om i världen och är representerat i mer än 120 länder. Mer information om företaget finns på: www.presse.bayercropscience.com


 
KWS